Logo Alfara de Carles

Alfara de Carles

Baix Ebre


Ets a: Portada > Flora > Taula de plantes > Ginebre


Ginebre

ginebreGinebre
Juniperus communis.
 
 

Arbre perenne que creix fins a uns 10 metres d'alçada, d'una gran persistència i adaptabilitat. Necessita d'un sòl guixós per a poder atènyer proporcions d'arbre en regions muntanyenques i en terreny amb torbes o pantanós creix més petit i té aparença arbustiva. Les fulles són petites, lineals, punxants, en forma d'alena, que poden tolerar una calor considerable o un fred intens, perquè hi ha un mínim de pèrdua d'humitat per a la transpiració.
Totes les parts de la planta són fragants. Les flors són petites i blanques i van seguides d'unes baies carnoses en forma de pèsol (fruits), realment pinyes; primer són verdes i després quan maduren es fan d'un intens color púrpura, cosa que requereix dos anys. S'utilitzen per a comunicar el seu singular perfum a la ginebra, la qual pren el nom d'aquesta planta. L'arbre té una atractiva escorça vermella, que es pot arrencar fàcilment com la del tell; la fusta també és olorosa quan crema. A Escòcia és utilitzada per a donar el seu gust al salmó fumat.
© Ajuntament de Alfara de Carles, Tots els drets reservats - Qui som? - Normes de privacitat

Amb el suport de: Diputació de Tarragona. Logo Consell Comarcal del Baix Ebre. Logo Consorci Administració Oberta de Catalunya. Logo