Logo Alfara de Carles

Alfara de Carles

Baix Ebre


Ets a: Portada > Flora > Taula de plantes > Espígol


Espígol

espigol


Espígol
Lavandula sp.

 

 Planta arbustiva perenne, que creix fins a una alçada de prop d'un metre, fulles linears lanceolades i tomentoses, bràctees amples i acabades en punta, que presenten pilositats en l'anvers i, en el revers que els dónen l'aparença grisa argentada.
Les flors, blaves o violàcies, ocasionalment blanques o rosades, neixen -entre 6 i 10- en una espiga erecta, al principi de l'estiu. Les flors presenten unes protuberàncies, la superior amb dos lòbuls i la inferior amb tres. Aquesta espècie és la lavanda de l'anglès antic, fa un metre d'alçada i el mateix d'ampla. La varietat Grappenhall presenta les flors amb una essència més intensa. Tots els espígols requereixen d'uns terrenys oberts, assolellats i ben drenats.
Entre els seus usos terapèutics populars es troba la neteja de llagues i ferides degut als seus poders antisèptics. També, amb infusió, serveix per a corregir alguns tipus de diarrea.
© Ajuntament de Alfara de Carles, Tots els drets reservats - Qui som? - Normes de privacitat

Amb el suport de: Diputació de Tarragona. Logo Consell Comarcal del Baix Ebre. Logo Consorci Administració Oberta de Catalunya. Logo