Logo Alfara de Carles

Alfara de Carles

Baix Ebre


Ets a: Portada > Fauna > INTRODUCCIÓ


INTRODUCCIÓ

Salten per tot el massís un gran ramat de cabres salvatges(Capra hispánica) amb una important població de cinc mil exemplars i que constitueix l’espècie més emblemàtica dels Ports. La creació de la Reserva Nacional de Caça, l’any 1996, va resultar decisiva per protegir l’espècie i evitar la seva desaparició. El fet de trobar-les és un motiu de satisfacció per la seva bellesa.
Els porcs senglars també estan escampats per tota la serralada. Fa més de 100 anys que foren extingits els llops, dels quals només en resten contalles poc o molt verídiques, i més d’un topònim els recorda. El carnisser més temut pels seus estralls entre l’aviram és el gat mesquer. La rabosa és més petita i menys dolenta. El teixó s’assembla al porc, però és més petit.
Als rius hi ha llúdrigues i fagines, aquestes de color negre; sempre utilitzen els senders i durant el dia s’amaguen a les heures de les cingleres. Les àligues volen per molts indrets. N’hi ha de roges, negres i blanques. Els falcons, corbs i gralles també poblen el territori. Darrerament hi ha voltors. Els ocells són molts i de nombroses famílies que omplen els boscos amb tonalitats alegres i, a vegades, misterioses.
Entre els rosegadors hi ha l’esquirol, el talp, el conill, la llebre, les rates i els ratolins. Dels rèptils, n’hi ha de moltes mides, i el més petit és l’escurçó, l’únic verinós. També com a verinós hi ha l’escorpí i la taràntula.
Als rius hi ha truites, crancs, anguiles i d’altres espècies. A l'Ullal, abans d’arribar al Toscar, actualment hi ha unes basses per criar-hi truites.

© Ajuntament de Alfara de Carles, Tots els drets reservats - Qui som? - Normes de privacitat

Amb el suport de: Diputació de Tarragona. Logo Consell Comarcal del Baix Ebre. Logo Consorci Administració Oberta de Catalunya. Logo