Logo Alfara de Carles

Alfara de Carles

Baix Ebre


Ets a: Portada > Fauna > Cabra Salvatge


Cabra Salvatge

cabra_salvatge1

Cabra Salvatge
Capra hispanica

És un dels mamífers salvatges més grans, ja que alguns mascles poden pesar els 100 Kg. i superar els 80 cm. d'alçada a la creu. Les femelles són sempre més petites i no solen pesar més de 50 Kg. i tenen les banyes molt menys desenvolupades que els mascles (que arriben fins als 90 cm.). Per adaptar-se al difícil terreny dels ports, estan dotades d'unes ungles amples en les quals els dos dits tenen moviment independent, la qual cosa dota a l'animal d'una extraordinària adherència a la roca i li permet escalar per parets quasi verticals.
Durant la major part de l'any es distribueixen en grups de mascles i de femelles amb joves que no es barallen entre ells. És en arribar la tardor, quan comença l'època de zel, que els grups de mascles es disgreguen i tenen lloc les aparatoses baralles en les quals els contendents s'incorporen sobre les potes posteriors i descarreguen tota la seva força sobre la testa del contrincant. Les femelles, després de 5 mesos de gestació, donen a llum una cria (a vegades 2) a les quals alleten durant 3 mesos.
Aquesta espècie es troba en règim de protecció i de caça controlada
.


© Ajuntament de Alfara de Carles, Tots els drets reservats - Qui som? - Normes de privacitat

Amb el suport de: Diputació de Tarragona. Logo Consell Comarcal del Baix Ebre. Logo Consorci Administració Oberta de Catalunya. Logo